FAST - Fii Avocat in Scoala Ta

Avocați implicați în societate. FAST – „Fii Avocat în Școala Ta”

Întrucât înțelegem că doar implicându-ne activ în problemele societății civile putem schimba în bine viitorul, Cabinetul nostru de avocatură s-a alăturat proiectului UNBR de educație juridică non-formală în școli – FAST – „Fii Avocat în Școala Ta”. Scopul proiectului este promovarea culturii legalității și a responsabilității în societate încă de pe băncile școlii.

Școala unde titularul Cabinetului nostru, doamna avocat Cimpu Maria Cristina, a fost repartizată este Colegiul Tehnologic „Henri Coandă” din Timișoara.

S-a discutat despre justiție, bullying, drepturi, dar și responsabilități. Elevii au fost atenți și au pus foarte multe întrebări. Îndrumați, copiii înțeleg foarte multe, inclusiv faptul ca au și obligații, iar libertatea lor se termină acolo unde începe libertatea celorlalți. Dascălii sunt foarte dispuși să le asculte doleanțele, iar elevii vorbesc deschis despre orice problemă cu care se confruntă.

Considerăm că Educația juridică în școli este esențială și ar trebui să fie predată anual, dat fiind că necunoașterea legii nu disculpă pe nimeni. Viitorul copiilor noștri e în mâinile noastre, depinde doar de noi ce fel de adulți vor fi.

Mulțumim Baroului Timis, UNBR și Ministerului Educației pentru oportunitatea de a participa la formarea armonioasă a copiilor noștri minunați. Adresăm, de asemenea, mulțumiri colectivului didactic de la Colegiul Tehnic Henri Coandă și, în special, doamnelor director Herișanu Nicoleta și director adjunct Andreea Zambori. Și bineînțeles, copiilor, care au demonstrat încă o dată că sunt o generație deosebită, activă, empatică și educată.

Vouă, dragi elevi, vă mulțumim!

 

Te-ar mai putea interesa

Deschide conversația
Ai nevoie de ajutor?
Salut!
Te pot ajuta?