Azilele groazei. O situație reală

Doar 4 persoane arestate preventiv in dosarul privind azilul groazei. Niciuna dintre aceste persoane nu face parte dintre infirmierii care i-au agresat și torturat efectiv pe bătrâni.

Toată lumea se preface ca nu stie ce se întâmpla in aceste azile, inclusiv cele private, deși personal am pe rolul organelor de cercetare penala o plangere referitoare la o persoana decedata după doar 8 zile de la internare, fără a fi vreodată evaluată medical, probabil sedata permanent și fără a i se acorda primul ajutor, intr-un azil privat din Timisoara.

Deși la ora 9 dimineața persoanei in cauza i s-a făcut rău, având abdomenul extrem de umflat și fiind inconstienta, salvarea a fost chemată la ora 10.30 iar motivul invocat a fost dureri abdominale.

Ca atare, a sosit ambulanta, fara medic, dat fiind codul pentru care a fost chemată abia la ora 11.30, in tot acest timp personalul azilului privind-o cum agonizează fără sa sune măcar o singura data pentru a grăbi sosirea ambulanței.

Urmărirea penala a fost încetata din start dar am reușit sa obțin in instanța redeschiderea acesteia, decesul fiind evident unul suspect.

Evident pentru mine, sper evident și pentru cei a căror opinie contează.

De mai bine de doi ani de zile, de la acest deces, a insistat clienta mea, o eroina, ca aceste azile sa fie dotate cu camere de supraveghere video, fără sa ceara daune, fără sa ceara altceva decât ca alți bătrâni sa nu mai treacă prin asemenea momente terifiante.

De mai bine de doi ani de zile, azilul încearcă sa arunce culpa către aparținători, deși aceștia in cele 8 zile (in perioada pandemiei Covid) au întrebat permanent de soarta mamei lor.

De mai bine de doi ani de zile, clienta mea, nu o voi numi, suferă la gândul ca, crezând ca iși lasa mama in siguranta, a dus-o intr-un loc in care părinții, bunicii nostri sunt lasati sa moara.

Deci, nu îmi spuneți ca nu se știa ce se întâmpla in azilele din țara.

Te-ar mai putea interesa

Deschide conversația
Ai nevoie de ajutor?
Salut!
Te pot ajuta?