Dreptul Familiei

  • consultanta juridica
  • asistenta juridica si reprezentare in cauze privind dreptul familiei (divorțuri, stabilire/tăgada paternitate, autoritate părinteasca, locuința minor, pensie/contribuție de întreținere, modificare masuri minor, etc.)

Informații utile privind procedura divorțului

Pentru a iniția acțiunea de divorț sunt necesare in principal următoarele documente:

1. certificatul de căsătorie;
2. copie de pe cartea de identitate.

In subsidiar, in funcție de particularitățile fiecărui divort, putem avea nevoie, in cazul in care exista minori, de certificatele lor de nastere, in cazul romanilor domiciliați in străinătate de dovada rezidentei iar in cazul unui partaj de actele bunurilor ce se doresc a fi împărțite.

In cadrul unui divort, părțile trebuie sa fie prezente la fiecare termen de judecată, cu excepția situațiilor excepționale, cum ar fi in cazul cetățenilor romani cu rezidenta in străinătate care pot fi reprezentați de către avocat.

Un proces de divort poate dura de la aproximativ 3 luni la 1 an, in funcție de gradul de înțelegere al părților implicate.

Daca părțile sunt de acord cu toate aspectele divorțului, acesta se poate finaliza chiar la primul termen de judecată. Daca nu, se vor audia martori, administra probe, procesul putând dura intr-o asemenea situație mult mai mult.

Costurile unui divort diferă in funcție de particularitățile cauzei: daca părțile se înțeleg, daca exista minori sau daca se împart bunuri. In urma analizei cauzei dvs. cabinetul nostru de avocatura va va comunica, telefonic sau personal, onorariul si taxele aferente procesului dvs. de divort.

In final, membrii echipei noastre înțeleg ca procedura divorțului nu este una foarte ușoară pentru părți, mai ales din cauza implicațiilor emoționale, si va vor sta alături pe întreaga perioada a procesului, sfătuindu-va si sprijinindu-va corespunzător.

Avocat Dreptul Familiei Timisoara, Divort, Partaj
Deschide conversația
Ai nevoie de ajutor?
Salut!
Te pot ajuta?